Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Lady Gaga annuleert alweer  Europese concerten door "heftige pijnen"

Lady Gaga heeft de laatste 10 concerten van haar Europese toernee geannuleerd. De Amerikaanse artieste heeft te kampen met "heftige pijnen, waardoor ze niet meer in staat is om live op te treden". Dezelfde concerten werden vorig jaar al eens uitgesteld om dezelfde reden.

In september 2017 moest Lady Gaga al eens het Europese luik van haar Joanne World Tour annuleren. De concerten werden verplaatst naar begin dit jaar, maar ook nu moet ze een groot deel van de concerten dus afzeggen om dezelfde reden: "heftige pijnen".

Morgen zou Lady Gaga optreden in de O2 Arena in Londen, maar ook dat concert gaat dus niet door. Ook Manchester, Zürich, Keulen, Stockholm, Kopenhagen, Berlijn en Parijs werden geannuleerd.

Chronisch

Van de mededeling op de Facebookpagina van de Amerikaanse zangeres worden we niet veel wijzer. Het is bijna een kopie van de mededeling in september. Er is sprake van hevige pijnen en in samenspraak met haar dokters is beslist dat ze thuis moet herstellen.

Zelf is ze er naar eigen zeggen het hart van in dat ze de "fans moet teleurstellen". "Ik hou van jullie", zegt ze op  Facebook, "maar hier heb ik geen vat op."

Lady Gaga lijdt al jaren aan chronisch pijnen, maar het lijkt nog onduidelijk waar de oorzaak precies ligt. Zelfs zei ze er eerder over: "We zoeken al jaren naar de grond van de zaak."