Politie houdt klopjacht op geseinde crimineel te Sint-Truiden

De politie heeft vrijdagnamiddag een klopjacht gehouden op een geseinde crimineel in het centrum van Sint-Truiden.

Speurders van de aanpalende politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) waren te weten gekomen dat de man zich zou vestigen in een appartement aan de Stationsstraat in het centrum van Sint-Truiden. Terwijl hij nog volop aan het verhuizen was, beukte de politie al de deur in. De man sprong echter door het raam aan de achterzijde op de eerste verdieping. Hij klauterde over daken, en sprong naar binnenkoeren om aan de agenten te ontkomen. Verschillende getuigen zagen hem door de binnenstad lopen. Onderweg slaagde hij er zelfs in om van kledij te verwisselen en zo verwarring te creëren. De politie zette intussen speurhonden in en verkende de omgeving met een helikopter. Helaas werd de man vrijdagavond nog niet gevonden.

Het Parket Limburg bevestigde vrijdag dat er een speuractie bezig was, maar kon in het belang van het onderzoek nog geen verdere info geven. Zijn vriendin werd vrijdag wel uit het appartement gehaald en meegenomen voor verhoor.