Video player inladen ...

"Viva forever": de Spice Girls gaan weer samenwerken

Na jaren van speculatie gebeurt het dan toch: de Spice Girls, de legendarische Britse meidengroep uit de jaren 90, gaan opnieuw samenwerken. Gisteren verscheen op Instagram een foto van een gezellig onderonsje van "Baby", "Ginger", "Posh", "Scary" en "Sporty Spice". "De tijd is rijp om samen enkele nieuwe, ongelofelijke opportuniteiten te verkennen", luidde het later in een officiële mededeling.

Midden jaren 90 verscheen in Britse kranten een advertentie waarin zangeressen gezocht werden voor een nieuwe meidengroep. De vijf uitverkorenen, Emma Bunton, Geri Halliwell, Victoria Adams , Melanie Brown ("Mel B") en Melanie Chrisholm ("Mel C"), kenden elkaar niet, maar werden tot manager Simon Fuller vakkundig tot "Spice Girls" gekneed. Hun debuutsingle "Wannabe" (1996) katapulteerde hen tot wereldsterren.

De Spice Girls stonden voor girl power, de hits regen zich aan elkaar, en ook in hun privéleven lieten de dames zich opvallen. In 2001 kwam er een einde aan het verhaal. In 2006 toerde de groep door Europa en Amerika, in 2012 traden de Spice Girls eenmalig op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Geruchten over een reünie waren nooit ver van de lucht, maar werden altijd ontkend. Tot nu.

Gisteren postten de vijf dames een foto op hun Instagram-accounts van wat leek op een gezellig onderonsje in het huis van Geri, "Ginger Spice". Opvallend, want het zou de eerste keer zijn sinds de Olympische Spelen in 2012 dat de vijf Spice Girls elkaar allemaal tegelijk ontmoetten.

Ook aanwezig: hun vroegere manager Simon Fuller. "The future is looking spicy", schreef Emma "Baby" Bunton. Genoeg ingrediënten voorhanden dus om de geruchtenmolen weer te voeden.

"Tijd is rijp om nieuwe kansen te ontdekken"

In een officiële verklaring kwam dan de uiteindelijke bevestiging: "De tijd is rijp om samen enkele nieuwe, ongelofelijke opportuniteiten te verkennen", luidde het. Verder in de verklaring: "We hebben een geweldige namiddag gehad, bijgepraat, gemijmerd over de fantastische tijden die we hebben beleefd. We blijven onder de indruk van de interesse die Spice Girls overal ter wereld blijft opwekken. We zijn het er allemaal over eens: er zijn veel opwindende opportuniteiten die de essentie van de Spice Girls vatten en onze boodschap van empowerment voor toekomstige generaties vrouwen kracht bij zetten."

"Posh Spice zal niet meer zingen"

Meer details over de nieuwe samenwerking zijn nog niet bekendgemaakt. The Sun meent wel te weten dat de vijf dames onder meer televisiewerk in China overwegen, er zou ook een "greatest hits"-album en een talentenjacht in de pijplijn zitten. De projecten zouden de Girls een niet-onaardig bedrag opleveren, tot 10 miljoen Britse pond.

En nog volgens The Sun zou Victoria, getrouwd met ex-voetballer David Beckham, niet meer van plan zijn om nog te zingen. In november vorig jaar zei "Posh" in verband met een mogelijke reünie en concerttour nog: "It's not happening. Op een bepaald moment moet je weten wanneer het tijd is. Ik denk niet dat ik heel snel weer een plastic catsuit zal aantrekken."