Nicolas Maeterlinck

Man die appartement uitleende aan terreurverdachten 22 maart, vrijgelaten  

Smaïl F. is door de Brusselse onderzoeksrechter die het onderzoek voert naar de aanslagen in Brussel onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt RTL en bevestigt het federaal parket. De voorlopige hechtenis loopt dus ten einde, maar hij blijft onder verdenking.

Smaïl F. werd op 11 april 2016 opgepakt, samen met zijn broer. Hij had het appartement aan de Kazernenlaan in Etterbeek gehuurd, waar Khalid El Bakraoui en Osama Krayem verbleven in de dagen voor de aanslag van 22 maart. De verdachte had de flat gehuurd om een OCMW-uitkering te kunnen innen hoewel hij nog bij zijn ouders woonde, en gebruikte de flat voor afspraakjes met zijn vriendin. Hij leende de flat uit aan Khalid El Bakraoui.

Na de aanslag van 22 maart haalde hij samen met zijn broer de flat leeg en maakte die volledig schoon. De verdachte werd samen met zijn broer  opgepakt, maar die laatste is eerder al vrijgelaten.