2004 Getty Images

Uma Thurman: "Weinstein heeft mij aangevallen in een hotelkamer in Londen"

Volgens de Amerikaanse actrice Uma Thurman heeft producer Harvey Weinstein haar aangevallen in een Londens hotel. Dat staat in The New York Times. Het is voor het eerst dat ze een gedetailleerd relaas doet van de feiten.

Vorig jaar, toen heel wat vrouwen in Hollywood het grensoverschrijdende gedrag van topproducer Harvey Weinstein aan de kaak stelden, liet ook Uma Thurman verstaan dat ze het slachtoffer was geweest van Weinsteins gedrag.

Thurman, die vooral bekend is van Tarantino-films als "Pulp fiction" en "Kill Bill", zei toen dat ze later nog zou terugkomen op de feiten en dat heeft ze vandaag dus gedaan in een interview in de Amerikaanse krant The New York Times.

"Hij duwde me neer"

Ze begint haar relaas in Parijs. Daar zou ze met Weinstein een filmscript bespreken. Op een bepaald moment verscheen Weinstein met een badjas. Hij vroeg haar mee naar de sauna. Toen Thurman duidelijk maakte dat ze zijn plan niet apprecieerde, "werd hij kwaad, sprong hij recht en vertrok".

Niet lang daarna had ze met hem een afspraak in zijn hotelkamer in het Savoy Hotel in Londen. "Op een bepaald moment duwde hij me neer", vertelt Thurman. "Hij probeerde op mij te gaan liggen. Hij deed allerlei onaangename dingen en probeerde zich letterlijk bloot te geven. Hij dwong mij wel niet echt met volle kracht", voegt ze er wel aan toe. "Ik was als een hagedis. Ik probeerde me los te wriemelen."

"Ik zal je ruïneren"

Even later werd Thurman opnieuw gesommeerd in het Savoy Hotel. Na lang twijfelen besloot ze toch te gaan, met een duidelijke boodschap. "Als je anderen aandoet wat je mij hebt aangedaan, zei ik, zal je je carrière, je reputatie en je familie kwijt zijn, dat beloof ik je."

Weinstein zou daarop hebben gedreigd om haar carrière te ruïneren. Sindsdien bekoelde de relatie tussen de twee helemaal. Weinstein ontkent de beschuldigingen van Thurman. Hij noemt de samenwerking met Thurman "leuk en flirterig" tot het sauna-incident in Parijs.

Naar eigen zeggen maakte hij avances in Londen, omdat hij "haar signalen in Parijs verkeerd begrepen had". Hij zou zich meteen hebben verontschuldigd. Weinstein zou nog steeds in Arizona in behandeling zijn voor een seksverslaving.