Videospeler inladen...

835.000 bezoekers voor het Lichtfestival in Gent

In Gent is het licht gedoofd van het Lichtfestival. De afgelopen dagen hebben 835.000 mensen de Arteveldestad bezocht om te genieten van het wonderlijke lichtspektakel. Dat zijn 200.000 bezoekers meer dan bij de vorige editie, drie jaar geleden. Het festival heeft wel een dag langer geduurd.

Verspreid over een parcours van 6,6 kilometer door de stad hadden lichtkunstenaars 37 projecties en installaties opgesteld. Dat gebeurde nu al voor de vierde keer en volgens de Gentse schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A) valt die formule blijkbaar in de smaak.

"Ik ben heel tevreden over deze vierde editie. Veel mensen zijn kunnen komen genieten van de lichtkunst. En we hebben bovendien ook kansen kunnen geven aan onze Gentse kunstenaars om te laten zien wat ze in huis hebben.", zegt Storms.

De drukste dag was zaterdag. Op de derde dag van het Lichtfestival waren er 260.000 bezoekers. Dat is evenveel als de drukste dag op het vorige festival, maar op een uurtje minder tijd, want toen begon het Lichtfestival al om 18 uur.

Het is heel goed verlopen, geen incidenten, zeer rustig publiek, een vlotte doorstroming

Annelies Storms, schepen cultuur en evenementen Gent

Het was alle dagen erg druk op het parcours maar er waren nergens grote problemen. Medewerkers konden opstoppingen vermijden door steeds snel bij te sturen. "Het is heel goed verlopen, geen incidenten, zeer rustig publiek, een vlotte doorstroming", zegt Annelies Storms.

In vergelijking met de vorige edities, waren er enkele aanpassingen. "Die hebben hun effect bewezen", zegt schepen Storms. "Door onder andere het lichtfestival één dag langer te laten lopen en te werken met een langer parcours, hebben we al dat volk kunnen opvangen op een goede manier". Storms noemt zichzelf dan ook "een zeer tevreden schepen".

Meest gelezen