Video player inladen...

Etienne Davignon over toekomst Brussels Airlines: "Ik heb redenen om ontevreden te zijn, maar ik ben niet ongerust"

Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, sust (een beetje) de onrust die is ontstaan bij het personeel en de vakbonden van de luchtvaartmaatschappij. Morgen is er namelijk een raad van bestuur van de moederholding. De vrees bestaat dat het doek zal vallen voor het huidige model van Brussels Airlines.

Alles heeft te maken met de overname van Brussels Airlines door de Duitse maatschappij Lufthansa vorig jaar. Morgen vergadert de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, in Frankfurt. De directie van Brussels Airlines gaat er haar plan voor de toekomst voorstellen en verdedigen. Een van de vele vragen is of het huidige model van Brussels Airlines kan blijven bestaan, en of dat nog kan onder die naam.

De vakbonden dreigen alvast met acties. Voorzitter Davignon reageert op die onrust. "Ik heb inderdaad redenen om niet tevreden te zijn, maar ik ben niet ongerust", zegt hij enigszins enigmatisch bij de RTBF. "Ik ben niet ongerust over de geruchten die circuleren en ik zal er geen commentaar op geven."

Volgens Davignon zal de raad van bestuur morgen "geen verrassingen" aankondigen. "Maar er zal gepraat worden over het lot van Bernard Gustin (de huidige CEO van Brussels Airlines, nvdr.) en Jan De Raeymaeker (de financieel directeur, nvdr.). We zullen daarna de vakbonden informeren."  

Meest gelezen