Honden krijgen tweede losloopweide in Halle

Wandelaars, joggers en fietsers storen zich wel vaker aan loslopende honden. Hondeneigenaars moeten eigenlijk hun honden aan de leiband houden. Om honden meer vrijheid te geven, is er nu al een 2e losloopweide.

Honden kunnen voortaan loslopen zonder leiband in een nieuwe afgebakende losloopweide langs de Vandenpeereoomstraat in Buizingen. Vorig jaar werd langs de Ysayestraat op Kruisveld al een eerste weide geopend. "We zijn blij dat het stadsbestuur onze suggestie ernstig nam", zegt Veronique Quartier van Dierenplezier Zennevallei. "De weide wordt sinds de opening druk gebruikt. Nu we hier onze honden kunnen laten lopen, zullen we ze op Kruisveld zelfs even sluiten zodat de grond wat kan herstellen."

De nieuwe weide werd ingericht naast het park van Buizingen tussen de voetweg naast de spoorlijn en de Vandenpeereboomstraat. Er hangt wel een reglement uit dat nageleefd moet worden door de gebruikers. Zo moet hondenpoep er net als elders worden opgeruimd door de eigenaars. Het was trouwens Georges, de hond van Veronique en de mascotte van Dierenplezier Zennevallei, die de weide als eerste mocht inlopen.