Video player inladen ...

Marokkaanse kustwacht vindt twintig lichamen van migranten in de Middellandse Zee

Steeds meer migranten proberen via de "Westelijke Route" vanuit Marokko naar Spanje te komen, maar ook die relatief korte route over de Middellandse Zee is niet zonder gevaar.

Gisteren had een Spaans schip in de buurt van de Spaanse enclave Melilla op de Noord-Afrikaanse kust lichamen in zee opgemerkt. De Marokkaanse kustwacht heeft vandaag die lichamen gevonden in de eigen territoriale wateren en ze aan boord genomen. Het gaat om twintig mensen

Een Spaanse politieboot heeft verderop in de eigen wateren nog een lichaam gevonden. Dat is meegenomen naar de enclave Melilla, die grenst aan Marokko.

De meeste migranten proberen nog altijd Griekenland en Italië te bereiken, maar steeds meer mensen proberen dat via Marokko en de Straat van Gibraltar om Spanje binnen te komen. Die route over de Middellandse Zee is relatief kort, maar gevaarlijk wegens stromingen en de Straat van Gibraltar is erg druk bevaren door koopvaardijschepen.