Mexico: honderden migranten aangetroffen in erbarmelijke omstandigheden

In Mexico hebben de autoriteiten gisteren 300 migranten uit Centraal-Amerika tegengehouden die de Verenigde Staten wilden binnen geraken. Ze werden vervoerd in trucks, in erbarmelijke omstandigheden, zonder water of voedsel.

De grootste groep werd aangetroffen in de noordelijke deelstaat Tamaulipas, grenzend aan de Amerikaanse staat Texas. Aan een grenspost hielden de autoriteiten twee trucks tegen, scanners ontdekten dat er mensen verborgen zaten in de laadruimtes.

In totaal zaten 198 mensen samengepakt, zonder eten of drinken, zonder ventilatie, ze hadden amper plaats om te bewegen. Ze kwamen uit Guatemala, Honduras en El Salvador.  

Drie mensen zijn opgepakt op verdenking van mensenhandel.

In de staat Veracruz ontdekten de Mexicaanse autoriteiten 102 migranten in de laadruimte van een vrachtwagen. Zij vertoonden tekenen van uitdroging en verstikking. Onder hen waren tientallen kinderen.