Video player inladen...

Mieke Vogels (Groen) opnieuw kandidaat: "Ik heb nooit in Samen geloofd"

Groen-boegbeeld Mieke Vogels zal in oktober kandidaat zijn bij de lokale verkiezingen in Antwerpen. Nu de samenwerking met de SP.A op de klippen gelopen is, gelooft ze er weer in, zo schrijft De Zondag. "Ik heb nooit in Samen geloofd." Vogels heeft evenwel geen ambitie om opnieuw actief in de politiek te stappen.

Mieke Vogels, voormalig schepen, parlementslid, Vlaams minister en partijvoorzitter, wil de lijst steunen in het district Deurne, al heeft ze geen ambitie meer om in de districtsraad te zitten.

En niet enkel Deurne maar ook de stad Antwerpen interesseert haar. "Vorige maand kwam Groen nog op onder Samen, vandaag is dat voorbij. Als ze mij vragen voor de lijst in Antwerpen, ben ik zeker kandidaat. Maar ook in dit geval, enkel in een steunende rol. Echt actief weer in de politieke arena gaan, zie ik niet zitten."

Een concrete plaats op een lijst is er nog niet. "Daar wordt volop aan getimmerd", klinkt het.

"Groenen geloven in de macht van de idee, socialisten geloven in de idee van de macht"

De partij van Mieke Vogels komt uit woelige tijden in Antwerpen, na de implosie van het kartel met de SP.A. De schade voor Groen na het Samen-debacle zal volgens haar beperkt blijven.

"Ik ben niet blij met de voorbije episode. Maar ik ben wel blij dat we nu recht vooruit naar de verkiezingen kunnen. Groen maakt nu meer kans om de verkiezingen te winnen dan onder Samen (...) Groenen geloven in de macht van de idee, socialisten geloven in de idee van de macht. Hun cultuur strookt niet met onze cultuur."

Vogels was steevast een tegenstander van Samen. Ze was ontgoocheld dat de partij niet luisterde naar haar advies, maar heeft er niet aan gedacht eruit te stappen. "Groen is mijn kind, en een kind laat je niet los, ook al gaat dat even puberen."

Archief: Wie is Mieke Vogels?

Video player inladen...

Meest gelezen