Laurie Dieffembacq

Paul Magnette opnieuw lijsttrekker in Charleroi bij gemeenteraadsverkiezingen

Huidig burgemeester van Charleroi en voormalig partijvoorzitter van de PS, Paul Magnette, is zaterdag door zijn partij verkozen als lijsttrekker in de Henegouwse stad.  

In een officiële verklaring kwam dan de uiteindelijke bevestiging: "De tijd is rijp om samen enkele nieuwe, ongelofelijke opportuniteiten te verkennen", luidde het. Verder in de verklaring: "We hebben een geweldige namiddag gehad, bijgepraat, gemijmerd over de fantastische tijden die we hebben beleefd. We blijven onder de indruk van de interesse die Spice Girls overal ter wereld blijft opwekken. We zijn het er allemaal over eens: er zijn veel opwindende opportuniteiten die de essentie van de Spice Girls vatten en onze boodschap van empowerment voor toekomstige generaties vrouwen kracht bij zetten."

Magnette kreeg de steun van 78,2 procent van de militanten, tegenover 21,8 procent voor zijn uitdager Léon Casaert. Voor de tweede plaats op de lijst was er maar één kandiaat: Françoise Daspremont.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 trok hij ook al de PS-lijst in Charleroi. Hij won en nam ontslag als federaal minister van Overheidsbedrijven, Ontwikkelingssamenwerking en Wetenschapsbeleid in de toenmalige regering-Di Rupo (PS) om burgemeester te kunnen worden.

In juli vorig jaar stapte hij op als Waals minister-president, sindsdien is hij voltijds burgemeester van Charleroi.