Politie zoekt getuigen van aanranding na fuif in Neerpelt

De lokale politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) is op zoek naar getuigen of mensen die iets gezien hebben van feiten van aanranding van een zeventienjarig meisje in Neerpelt.

Vorige zondag, op 28 januari, verliet het meisje de parochiezaal in Sint-Huibrechts-Lille (Neerpelt), waar een fuif, de Liller Giganacht 2018, plaatsvond. Buiten aan de zaal werd ze door een groepje van vijf jongemannen benaderd en lastig gevallen. Uiteindelijk werd bij de politie aangifte gedaan van aanranding van de eerbaarheid met geweld. Dat is vandaag bevestigd door het parket van Limburg.

De politie en het parket hebben een oproep tot getuigen verspreid. Een van de vijf jongemannen droeg een grijze pull en had een geschatte leeftijd van rond de twintig jaar. Eventuele getuigen van de feiten of die de verdachten gezien hebben of informatie kunnen aanbrengen, kunnen de politie HANO tijdens de kantooruren bereiken op het telefoonnummer 011-44 08 20.