Rudi Vranckx laat kijkers beslissen over nieuwe documentaire

Voor de tiende verjaardag van het programma Vranckx, elke zaterdagavond op Canvas, lanceert de redactie van Vranckx een documentaire in samenwerking met zijn kijkers. Via de website canvas.be/vraaghetaanvranckx mag iedereen eigen ideeën insturen en stemmen voor het winnende onderwerp.

Tien jaar Vranckx

Januari 2008. Met een aangekochte reportage over de Olympische Spelen in China wordt het allereerste seizoen van Vranckx op gang getrapt. Sindsdien is het programma onafgebroken op antenne. Meer dan 200.000 mensen kijken elke zaterdagavond op Canvas, twaalf maanden per jaar. Om dat te vieren nodigt Thomas Vanderveken Rudi Vranckx uit in de Alleen Elvis-studio. Niet voor een “gewone” aflevering, want Rudi was al te gast in november 2015. Maar voor een feestelijke editie over de carrière van Rudi zelf. Over momenten, mensen en plaatsen in zijn rijk gevulde loopbaan die hij nooit zal vergeten. De ludieke titel van deze speciale aflevering? 'Alleen Rudi blijft bestaan'. In de studio lanceert Rudi ook zijn nieuw project: Vraag het aan Vranckx.

Het programma Vranckx gaat steevast over grote en kleine problemen over heel de wereld: mensenhandel, dierenleed, vervuiling, corruptie, studentenprotesten of gedwongen onteigening. Steeds met een persoonlijk verhaal en een gezonde dosis actie. De reportages worden gemaakt vanuit een zekere verontwaardiging, door de redactie van Vranckx, door buitenlandse collega's of door de Nomaden, jonge Vlaamse storytellers die door de redactie worden begeleid.

Kijker aan de macht

Hoop jij steeds opnieuw dat jouw passie wordt uitgezonden? Zit je vol met vragen? Heb jij een idee dat je wil aankaarten? Stuur Rudi Vranckx dan zelf op pad. Tot en met 4 maart kan je op canvas.be/vraaghetaanvranckx jouw onderwerp insturen (tip: een buitenlandreportage over een maatschappelijke kwestie maakt het meest kans). Daaruit selecteert de Vranckx-redactie vervolgens de interessantse voorstellen, waar het publiek vervolgens vanaf 5 maart op kan stemmen. Het winnende onderwerp krijgt zijn eigen documentaire in Vranckx op zaterdag.

Vraag het aan Vranckx

Hoe de redactie van Vranckx zo’n documentaire juist maakt? En welke rol jij hierin kan spelen? Volg het reilen en zeilen op de Vranckx-redactie op Facebook of Instagram en werk mee aan een reportage voor en door de kijker.