Video player inladen ...

Het gaat winteren: heel de week koud, maar wel zonnig

Haal uw dikste sjaal maar uit de kast, want het wordt koud komende week. s 'Nachts gaat het overal vriezen, tot -5 graden in Vlaanderen. Sneeuw zal er alleen vallen in de Ardennen, weet weervrouw Sabine Hagedoren. In Vlaanderen veel opklaringen en dagtemperaturen net boven het vriespunt.

Wie dacht dat de lente al om de hoek loerde, zal volgende week teleurgesteld zijn. De winter is weer in het land en hij lijkt niet snel weer te vertrekken. Pas volgend weekend ronden we weer de kaap van de +5 graden.

In de Ardennen kan het wel gaan sneeuwen, maar in Vlaanderen blijft het meestal droog, met opklaringen en temperaturen overdag net boven het vriespunt en 's nachts tot -5 graden.

Het is wel heel de week uitkijken voor rijm- en ijsplekken, vooral 's nachts en 's morgensvroeg. Ook uw auto kan wel eens last hebben van de kou. Wees mild voor uw autobatterij en schakel eerst alle energieverspillers (radio, lichten, verwarming) uit voor u de motor start.

Video player inladen ...