Video player inladen ...

Zeker twee doden en 50 gewonden bij treinbotsing in de Amerikaanse staat South Carolina

Het ongeluk deed zich voor nabij het stadje Cayce in South Carolina. Een goederentrein is daar ingereden op een passagierstrein en beide treinen  zijn daarop ontspoord.

Volgens de spoorwegmaatschappij Amtrak was de passagierstrein onderweg van New York naar Miami in Florida. Nabij Cayce zou die trein dan gebotst zijn op een goederentrein van de maatschappij CSX.

De locomotieven en enkele passagierswagons zijn daarbij ontspoord. Er zouden acht personeelsleden en 139 passagiers aan boord van de trein zijn geweest.

Volgens de eerste gegevens zijn er twee dode lichamen uit het wrak van de trein gehaald. Er zijn ook 50 gewonden afgevoerd naar ziekenhuizen. Over de aard van hun verwondingen is nog niet veel bekend.

Treinongelukken zijn geen uitzondering in de Verenigde Staten. Enkele dagen geleden stierf een vrachtwagenchauffeur toen hij in Virginia werd aangereden door een trein. Eind vorig jaar vielen er drie doden toen een passagierstrein in Seattle van een brug stortte. In maart vorig jaar stierven vier mensen toen hun bus op een overweg werd aangereden door een goederentrein.