Fikse boete voor dronken postbode: "Het komt door de druppeltjes die ze me aanbieden"

Een postbode uit Houthulst is veroordeeld omdat hij meerdere keren dronken reed. Hij kreeg meer dan 13.000 euro boete en 22 maanden rijverbod. Maar hij komt er goed van af, want de postbode moet eigenlijk maar 1.600 euro betalen en hij is zijn rijbewijs maar 2 maanden kwijt. Het overgrote deel van de straf is dus met uitstel.

De man werd vorig jaar twee keer al zwalpend uit het verkeer gehaald door de politie. Hij had 3 promille alcohol in zijn bloed, telkens tijdens de middagen na zijn rondes. De postbode zegt dat het met zijn werk te maken heeft.

Alcoholisch drankje

Hij wordt nog vaak binnen gevraagd bij mensen bij wie hij post bedeelt en krijgt er dan een alcoholisch drankje aangeboden. Zijn rijbewijs moet de postbode opnieuw behalen. Als de postbode hervalt, moet hij naar de gevangenis en dreigt hij zijn werk kwijt te raken. Hij kreeg van de rechter in Veurne nu ook al zeven maanden voorwaardelijke celstraf.

Meest gelezen