Videospeler inladen...

Grote brand in flatgebouw in de Marollen: brandweer evacueert mensen van het dak

In de Hoogstraat in Brussel, in de Marollen, is een grote brand uitgebroken in een flatgebouw. De brandweer is ter plaatse en heeft de situatie onder controle. Het gebouw is volledig geëvacueerd. Verschillende mensen waren naar het dak gevlucht, maar zijn intussen in veiligheid gebracht.

"In een flatgebouw op de vijfde verdieping is een brand ontstaan", legt Ilse Van de keere van de Brusselse politie uit aan VRT NWS. "Het gaat om een flatgebouw van 15 verdiepingen. De brandweer heeft de brand onder controle."

Verschillende mensen waren naar het dak gevlucht, maar de brandweer heeft die intussen in veiligheid gebracht. "Er waren een aantal mensen op het dak gevlucht en een aantal in de trappenhal", zegt Marc De Bruycker van de Brusselse Brandweer. "Eens de rook uit de trappenhal was hebben we die zonder gevaar naar beneden kunnen brengen."

Er zijn alles samen 32 mensen geëvacueerd uit het gebouw

Ilse Van de keere, Politie Brussel-Hoofdstad
Videospeler inladen...

"Er zijn alles samen 32 mensen geëvacueerd uit het gebouw", zegt Van de keer van de politie voorts. "Vijf mensen waren lichtjes door de rook bevangen. Alle mensen worden opgevangen door slachtofferhulp." Voor wie het nodig is, worden logies voorzien.

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk. "De brand is ontstaan in een kamer van een appartement op de vijfde verdieping dat bewoond is door een gezin met vier kinderen. Gelukkig was er niemand aanwezig op het moment van de feiten", zegt Van de keere daarover. "De oorzaak wordt onderzocht door een brandexpert."

David Vits

Meest gelezen