Burgemeester van Melbourne stapt op na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

De burgemeester van de Australische stad Melbourne is opgestapt na beschuldigingen van ongewenste intimiteiten bij gemeenteraadsleden.  Burgemeester Robert Doyle kondigde zijn ontslag zelf aan in een persbericht.

Bijna twee maanden geleden uitten twee raadsleden, waarvan er één ontslag nam, beschuldigingen van ongewenste intimiteiten, aanranding en wangedrag door burgemeester Robert Doyle. De 64-jarige liberaal heeft de beschuldigingen steeds ontkend, maar zette in december wel al een stap opzij terwijl een onderzoek werd gestart.

Nu neemt Doyle definitief ontslag omdat, volgens zijn advocaat Nick Ruskin en zijn vrouw Emma Page Campbell, zijn gezondheid erg hard te lijden heeft als gevolg van de beschuldigingen.

De burgemeester, die volgens zijn vrouw "tot het randje van breken" is gebracht, werd twee dagen geleden zelfs in het ziekenhuis opgenomen om te herstellen. "Hij heeft zich door een harde periode moeten slaan waar de bewijslast niet nodig is om schuld te bewijzen, maar om onschuld te bewijzen", zegt Ruskin. "Hij blijft de beschuldigingen krachtig ontkennen."

Er zullen nu nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven voor het burgemeesterschap, meldt de stad Melbourne.

Meest gelezen