Drummer van legendarische "Billy Jean"-beat overleden

Pop-, funk- en jazzdrummer Leon "Ndugu" Chancler is overleden. Hij stierf afgelopen zaterdag februari op 65-jarige leeftijd.

Chancler werd op 1 juli 1952 geboren in Shreveport, in de Amerikaanse staat Louisiana, en begon met drummen op 13-jarige leeftijd. Destijds werd hij op school geregeld de klas uitgestuurd omdat hij voortdurend op de bank zat te trommelen, waarna hij doodleuk verder deed op de palen in de gang. Hij studeerde af aan de "California State University" met het diploma van muziekleraar op zak.

Hij had toen al reeds samengewerkt met grootheden zoals Miles Davis, Herbie Hancock, Freddie Hubbard en Bobby Hutcherson. Later werkte hij nog met o.a. George Benson, Stanley Clarke, The Crusaders, George Duke, John Lee Hooker, Thelonius Monk, Jean-Luc Ponty, Lionel Richie, Kenny Rodgers, Carlos Santana, Donna Summer, The Temptations, Tina Turner, Weather Report,...

Maar Chancler zal bij het grote publiek vooral bekend blijven als de drummer van Michael Jacksons "Billy Jean", de bekende track uit het bestverkochte album aller tijden: "Thriller".

Hij vond ook nog de tijd om les te geven, onder meer in de "University of Southern California" en op de "Stanford Jazz Workshop", eveneens in Californië. Over de oorzaak van zijn overlijden werd niets meegedeeld.

Interview

In de volgende twee video's blikt de drummer terug op zijn rijke muzikale carrière.

Meest gelezen