Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ecuadoranen leggen onbeperkte herverkiezing van president aan banden

In Ecuador heeft de bevolking via een referendum beslist om het amendement uit de grondwet te schrappen dat de onbeperkte herverkiezing toelaat van de president. Dat blijkt uit de eerste resultaten die zondag zijn vrijgegeven.

Met ruim een vijfde van de stemmen geteld, blijkt 65,39 procent van de Ecuadoranen voorstander te zijn van een beperking van het aantal ambtstermijnen, terwijl 34,61 procent tegen de afschaffing van het amendement stemde. Het gaat om de eerste resultaten die door de nationale kiescommissie zijn vrijgegeven.

Het referendum werd georganiseerd door huidig president Lenin Moreno. Het resultaat betekent dat zijn voorganger Rafael Correa, onder wie Moreno vicepresident was, zich niet meer kandidaat mag stellen bij de volgende verkiezingen. Correa zat al drie ambtstermijnen uit, van 2007 tot 2017.

Meest gelezen