Videospeler inladen...

Frances Lefebure: “Over de knieën van prins Laurent kruip je niet”

Actrice Frances Lefebure worstelde met de benen van prins Laurent bij de opening van het JEF festival, waar ze samen met actrice Daphne Wellens meter van is. Op het festival vindt ook de première plaats van "Charlie en Hannah gaan uit", waarin Lefebure met Daphne Wellens een zoekende twintiger speelt. 

Actrices Frances Lefebure en Daphne Wellens zijn in het echte leven al tien jaar vriendinnen, sinds ze samen studeerden aan het conservatorium van Antwerpen.

In de film “Charlie en Hannah gaan uit” spelen ze twintigers, zoekende twintigers. “Veel zoeken, daar veel over babbelen en daar niet per se wijzer van worden”, verduidelijkt Daphne Wellens. Het is vooral zoeken naar liefde. Mede-actrice Evelien Bosmans: “Onze generatie is behoorlijk monogaam, maar dan vraag je snel: is dit het nu? Moet dit nu langer duren dan vier jaar, en doen we daarna iets anders?"

“Charlie en Hannah gaan uit” is een absurde komedie van Bert Scholiers. De drie actrices noemen zijn filmisch universum een magisch-realistische wereld, waarin borsten praten en ananassen achtervolgen.

"Gigasmartphone"

Op de opening van het JEF festival -waar "Charlie en Hannah gaan uit" wordt vertoond op 10 februari- was er een akkefietje met prins Laurent, vertelt Frances Lefebure in "Van Gils en gasten". Ze moest uit een rij toeschouwers zien te raken, voorbij een heleboel kinderen en "een vrouw die al ik eens had gezien, dat was Claire" en daarna was er een man "die zijn benen niet wilde moven: prins Laurent met een gigasmartphone". Later werd ze naar eigen zeggen nog op de vingers getikt: "Over de knieën van de prins kruip je niet!"

"Charlie en Hannah gaan uit" komt op 14 februari in de bioscoop.

Meest gelezen