Huis helemaal vernield bij uitslaande brand in 's Gravenwezel

In 's Gravenwezel, een deelgemeente van Schilde, heeft gisteravond een zware uitslaande brand gewoed.  Daarbij is een huis helemaal uitgebrand. De bejaarde bewoonster kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

Een buurman van het getroffen huis die rond 18 uur thuiskwam, merkte rook op aan het dak van een woning in de straat.  Hij verwittigde meteen de hulpdiensten en bracht de bewoonster, een bejaarde vrouw, in veiligheid.

Toen de brandweer enkele minuten later ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak naar buiten.  De woning viel niet meer te redden en is totaal verloren.  De brandweer slaagde er nog wel in een aantal kostbare spullen naar buiten te halen.

Hoe het vuur is ontstaan, is op dit moment nog niet duidelijk.  Maar blijkbaar waren er de voorbije dagen problemen met de verwarming en daarom had de bewoonster vandaag de kachel aangemaakt.  Of dat tot de brand heeft geleid, zal verder onderzocht worden.  Maar het vuur is zo goed als zeker ontstaan op de zolderverdieping.

Voor de bewoonster werd elders opvang gezocht.

Meest gelezen