Olietanker al dagen vermist voor West-Afrikaanse kust

Een olietanker met 22 bemanningsleden is al sinds donderdag vermist. De laatste keer dat het schip gespot werd, was voor de kust van het West-Afrikaanse land Benin. De Indiase bemanning van het schip wordt mogelijk door piraten gegijzeld voor losgeld.

De Marine Express heeft 13.500 ton olie aan boord, een lading die 6,5 miljoen euro waard is. De reder heeft afgelopen donderdag voor het laatst contact heeft met de bemanning. Daarna heeft de rederij de familieleden van de opvarenden ervan op de hoogte gebracht dat het schip verdwenen was. De rederij zegt alles in het werk te stellen om het vermiste schip en de bemanning op te sporen.

Vermoedelijk wordt de bemanning van het schip gegijzeld door piraten, die op losgeld uit zijn. Het is dan al de tweede keer dit jaar dat zo’n gijzeling gebeurt. Op 9 januari kaapten piraten ook al een schip voor de kust van Benin. Na zes dagen onderhandelen met de ontvoerders werden het schip en de bemanning teruggevonden in Lagos.

Het afgelopen jaar waren er al tien soortgelijke incidenten in en rond de Golf van Guinee, waar het schip verdween. Piraterij deed zich het afgelopen decennium vooral voor aan de oostkust van Afrika, maar het fenomeen is de afgelopen jaren verschoven naar de westkust van het continent.

Meest gelezen