© Reporters / Michel Gouverneur

Storing bij geldafhalingen treft enkele honderden kaarthouders

Een technische storing bij Worldline zondag heeft problemen veroorzaakt voor enkele honderden kaarthouders die geld hebben afgehaald via een geldautomaat. Het gevraagde bedrag ging niet één maar meerdere keren van hun rekening.

 De problemen begonnen gisteren, in de late namiddag.  Enkele honderden mensen die toen geld hebben afgehaald via een bankautomaat, zagen het bedrag meerdere keren van hun rekening gaan, tot zelfs acht keer.  De oorzaak was een technische storing bij Worldline, het bedrijf dat het elektronisch betalingsverkeer regelt. 

"Het probleem deed zich voor bij automaten van verschillende banken", zeggen ze bij Worldline.  Intussen is het probleem opgelost. De banken hebben ook snel de foutieve transacties tegengehouden of teruggeroepen.  Uiterlijk tegen morgen zouden alle problemen van de baan moeten zijn en de correcte bedragen opnieuw op de rekeningen staan. 

Meest gelezen