Videospeler inladen...

P!nk-met-keelpastille, Justin Timberlake zonder Janet en Prince op de Super Bowl

In Minneapolis is de finale gespeeld van de American football-competitie, beter bekend als de Super Bowl. Meer dan 110 miljoen mensen zagen -naast een overwinning van de Philadelphia Eagles- een zieke P!nk het volkslied brengen. Justin Timberlake deed zijn optreden dan weer zonder hologram van Prince én zonder Janet Jackson. 

Doet ze het of doet ze het niet, dat was dé vraag bij P!nk. De 38-jarige popzangeres werd de voorbije dagen geveld door griep, een cadeautje van haar kinderen. Op Instagram had ze al laten weten dat ze zou zingen. "Ik wacht sinds 1991 om dit te doen, want toen zag ik hoe geweldig mijn idool Whitney Houston dit nummer deed."

AFP or licensors

P!nks optreden verliep vrij vlekkeloos, maar toch werden de wenkbrauwen gefronst omdat op beelden (zie hieronder) te zien is hoe ze iets uit haar mond haalt en het op de grond gooit. Kauwgom werd meteen gespeculeerd. Achteraf legde de zangeres op Twitter uit dat ze een keelpastille in haar mond had, om haar zere keel te verzachten.  

Geen tepel deze keer, wél twee rendieren

Justin Timberlake mocht tijdens de pauze (de halftime show) zingen. Voor zijn show was de hashtag #JusticeForJanet trending op sociale media, maar Janet Jackson had een dag eerder al laten weten dat ze niet op het podium zou staan. Timberlake en Jackson zongen in 2004 samen voor de Super Bowl waarbij vooral "nipple gate" is bijgebleven: Timberlake trok aan de kledij van Jackson en -oeps- een van haar borsten was te zien.      

Timberlake bracht naast zijn hits ook een eerbetoon aan Prince, die afkomstig was uit Minneapolis en daar ook woonde. Het in 2016 overleden icoon was op een grote projectie te zien toen Timberlake de klassieker "I would die 4 you" zong. Er waren geruchten dat een hologram van Prince zou verschijnen, maar uiteindelijk gebeurde dat niet.  

Timberlake bracht in ijltempo twaalf nummers (onder meer "Cry me a river" en zijn nieuwe single "Filthy") in evenveel minuten en kreeg alle lof voor zijn strakke en indrukwekkende choreografie. Waar de zanger in 2004 kritiek te slikken kreeg voor het lapje stof dat hij uit Jacksons outfit scheurde, stond deze keer zijn hemd ter discussie. "De print van twee rendieren is geschikt als screensaver, maar niet voor op een podium", luidde het.  We laten u graag zelf oordelen:

AFP or licensors

Meest gelezen