Tarik Fraihi wordt politiek directeur bij Groen

Tarik Fraihi wordt vanaf 12 februari de nieuwe politiek directeur van Groen. Dat heeft Groen meegedeeld. Fraihi volgt Pieter De Gryse op, die acht jaar politiek directeur is geweest. Hij is de oprichter en de voorzitter van de interculturele organisatie Kif Kif.

“De rode draad doorheen mijn professionele carrière is steeds engagement voor de samenleving geweest", zegt Tarik Fraihi. "Met de lokale en nationale verkiezingen in aantocht zijn het bepalende tijden voor de toekomst van ons land."

"Groen is het progressieve alternatief voor het huidige regeringsbeleid zowel op sociaal-economisch vlak als de grote maatschappelijke discussies. Als politiek directeur wil ik hier mee mijn schouders onder zetten. Ook de verbindende en open stijl is voor mij een doorslaggevende factor in mijn keuze voor Groen.”

"Tarik heeft het profiel dat we zochten en we zijn bijzonder verheugd dat hij de stap naar de politiek zet", zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci.

In 2001 was Fraihi oprichter van Kif Kif. Hij is ook de eerste voorzitter van de interculturele organisatie. Een jaar later wierp hij zich op als voortrekker voor stemrecht voor niet-Belgen tijdens de lokale verkiezingen. Sinds 2008  was hij departementshoofd bij het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging (OCAD).

Meest gelezen