Meer dan een jaar te veel loon gekregen: Aalsters ziekenhuis eist het terug

In het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis van Aalst hebben medewerkers meer dan een jaar lang te veel loon gekregen. Zo kregen ze bijvoorbeeld te veel premies voor hun nachtdiensten. Nu moet bijna de helft van het personeel dat geld terugbetalen aan het ziekenhuis.

De voorbije 20 maanden heeft een deel van het personeel te veel premie gekregen voor hun nachtdiensten op zon- en feestdagen. Het gaat om een menselijke fout, zegt het ziekenhuis.

De directie betreurt de zaak en heeft ondertussen het personeel op de hoogte gebracht. Werknemers die te veel hebben gekregen, moeten het geld wel terugstorten. Voor werknemers die het financieel moeilijk hebben, wordt een afbetalingsplan voorgesteld. 

Het ziekenhuis in Aalst stelt 2.500 mensen te werk. 

Meest gelezen