Videospeler inladen...

Tien burgerdoden bij Syrische bombardementen, ook mogelijke gasaanval

Bij bombardementen door de Syrische luchtmacht in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië, zijn zondag tien burgers omgekomen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.  Vijf burgers moesten daarnaast naar het ziekenhuis worden overgebracht met verstikkingsverschijnselen als gevolg van "gifgas", meldt het Observatorium.

Bij bombardementen met vliegtuigen en helikopters in de stad Kafr Nabl zijn volgens het Observatorium zes burgerdoden gevallen, terwijl het Syrische regeringsleger ook in totaal vier dodelijke burgerslachtoffers maakte bij luchtaanvallen in Ma'arrat al-Numan, waar ook het ziekenhuis werd vernield, en Ma'saran.

Daarnaast moesten er volgens het Observatorium, dat zich baseert op getuigen en medische bronnen, ook vijf gewonden naar het ziekenhuis worden gebracht bij een aanval met "toxisch gas". Nadat de helikopters van het regime verschillende wijken van de stad Saraqib hadden aangevallen, verspreidde er zich een misselijkmakende geur

Meest gelezen