Verdachte van schietpartij in Herne aangehouden

De verdachte van de schietpartij in het Vlaams-Brabantse Herne is zondag door de onderzoeksrechter aangehouden wegens poging tot doodslag. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde gemeld.  

De 29-jarige man had zaterdag in zijn woning in de Manhovestraat te Herne omstreeks 01.45 uur twee bezoekers neergeschoten. Het was er tot een confrontatie gekomen tussen de bewoner en vijf bezoekers, van wie aanvankelijk werd gedacht dat het om overvallers ging. Op basis van verklaringen en conclusies van de deskundigen werd de 29-jarige bewoner als enige verdachte beschouwd.

De vijf andere mannen, tussen 21 en 29 jaar oud en afkomstig uit Edingen en Lessen, twee gemeenten net over de taalgrens in Henegouwen, waren op vraag van de verdachte naar Herne gekomen. Dat gebeurde in het kader van een discussie tussen de verdachte en een van de bezoekers over een geld- of vrouwenkwestie. Toen de vijf mannen ter plaatse kwamen, heeft de bewoner onmiddellijk het vuur geopend.

Een 29-jarige man uit Edingen werd viermaal geraakt, onder meer in zijn buik en linkerbeen. Een 22-jarige man, ook uit Edingen, werd eenmaal geraakt in zijn buik. De twee mannen zijn buiten levensgevaar.

Meest gelezen