Huis onbewoonbaar na uitslaande brand in Puurs

In Puurs, in de provincie Antwerpen, heeft gisteravond een brand gewoed in een huis aan de Guido Gezellelaan. De bewoners zijn ongedeerd, maar hun woning is tijdelijk onbewoonbaar geworden.

Een voorbijganger merkte op dat het brandde op bovenste verdieping van het rijhuis. Hij toeterde met zijn auto om aandacht te trekken. De buren kwamen op straat, merkten de brand ook op en alarmeerden de bewoners van het huis waar het brandde. Die zaten nietsvermoedend op het gelijkvloers. Deze mensen zijn, hoewel ongedeerd, toch preventief meegevoerd naar ziekenhuis. Emotioneel waren ze zwaar onder de indruk.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Mogelijk was er een probleem met de elektriciteit. Het labo vandaag de oorzaak verder onderzoeken. Kwaad opzet wordt uitgesloten.

Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Er is grote schade op de bovenste verdieping. Beneden is er vooral waterschade. De Guido Gezellelaan werd een tweetal uur afgesloten gebleven. Dit leverde weinig tot geen problemen op gezien het late uur.  

Meest gelezen