F.d.W - Flickr / Creative Commons by-nc-nd

Bijna 700 dieren afgeschoten in Nederlands natuurpark

Sinds 1 december zijn in de Oostvaardersplassen, een moerasgebied in de provincie Flevoland, bijna 700 grote grazers doodgeschoten. De dieren zijn afgemaakt omdat zij de winter vermoedelijk niet zullen overleven.

De Oostvaardersplassen zijn een uniek natuurgebied in Europa. In het moerasgebied, tussen Lelystad en Almere leven duizenden paarden, runderen en edelherten. Elk jaar worden bij het begin van de winter honderden dieren afgeschoten. 

Dit jaar ging het om 512 edelherten, 62 Konikpaarden en 6 heckrunderen. Staatsbosbeheer selecteert de zwakste dieren die de winter normaal toch niet zouden overleven. Door hen af te schieten in december of januari wordt hen een langzame en pijnlijke dood bespaard.

Meest gelezen