Bruno De Groote is de nieuwe gitarist van dEUS

Jazz- en bluesgitarist Bruno De Groote (44) zal Mauro Pawlowski opvolgen bij de rockgroep dEUS. Bruno De Groote is vooral bekend als gitarist bij o.a. Axelle Red,  Raymond van het Groenewoud en Lady Linn. 

Bruno De Groote wordt de nieuwe gitarist van rockgroep dEUS. Dat kondigt de groep zelf aan op Facebook.

Hij wordt daarmee de vierde gitarist van de rockgroep na Mauro Pawlowski, Rudy Trouvé en Craig Ward. De beslissing werd genomen door alle huidige groepsleden na een auditie in oktober 2017 in de studio van dEUS. 

Zanger Tom Barman liet op Stubru weten dat er veel magie heerste tijdens de auditie van De Groote waarop de groep unaniem besliste dat hij de nieuwe gitarist zou worden. Volgens Barman komt het allemaal goed met de nieuwe gitarist: "Het kan voor hem tegenvallen, het kan voor ons tegenvallen, het is allemaal spannend maar het voelt goed. Hij heeft niet het usual traject afgelegd als gitarist en dat is voor ons heel goed."

Barman omschrijft De Groote als "een flamboyante geheelonthouder die kan zwemmen." Dat zwembrevet  bleek een probleem bij de vorige gitarist Mauro Pawlowski: "Onze nieuwe gitarist moest podiumpresence hebben maar moest ook kunnen zwemmen. Mauro die kon niet zwemmen en we komen zo vaak op mooie plekken. Mauro zat dan altijd langs de kant te wachten en nu hebben we een gitarist die eindelijk schoolslag kan." zei Barman verder nog op Stubru.

Het is een beetje ondankbaar wat ik nu op mijn nek haal

Bruno De Groote, nieuwe gitarist dEUS

Bruno De Groote beseft dat hem een moeilijke taak te wachten staat als nieuwe opvolger van publiekslieveling Mauro Pawlowski maar heeft er zin in: "Het is een beetje ondankbaar wat ik nu op mijn nek haal. Mauro heeft dat supergoed gedaan en hij is bovendien nog de charmantste Limburger ook, iedereen is dol op hem."

 

 

Meest gelezen