Europa Wakosta?

Op 23 februari vergadert Europa over zijn budgettaire toekomst. Waaraan moet Europa meer geld geven, of waaraan juist minder? VRT NWS wil u de kans geven om daar zelf ook een mondje over mee te praten. Maak zelf uw Europese begroting met Europa Wakosta, of kom zelf uw vraag stellen in de Europese Burgerdialoog op 26 februari met Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans.

Op 23 februari komen in Brussel de Europese regeringsleiders samen om het onder meer te hebben over het meerjarig financieel kader na 2020. Ze gaan er discussiëren over de financiële keuzes die Europa in de toekomst wil maken.

Waar moet het Europese geld aan besteed worden? En welke keuzes moeten er gemaakt worden nu de brexit voor de deur staat? Het ideale moment om de Europese begroting van wat nader te bekijken, want Europa, wat kost dat eigenlijk?

Hieronder vindt u een link naar onze interactieve toepassing Europa Wakosta? Daarin kan u zelf kiezen waar Europa zijn geld aan moet besteden. Tegelijk geeft de toepassing meer inzicht in wat België aan Europa betaalt, en wat ons land ervoor terugkrijgt.

Europese Burgerdialoog

Op 26 februari om 17.30 uur gaan Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, met elkaar in gesprek in het Iers College in Leuven.

Ze houden er een zogenaamde burgerdialoog. Burgerdialogen zijn publieke debatten met Eurocommissarissen en andere Europese, nationale, regionale of lokale beleidsmakers. Het zijn vraag-en-antwoordsessies waarin burgers de kans hebben om politici hun vragen te stellen over Europa. 

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven om de discussie bij te wonen? Dat kan via burgerdialoog.be. Wilt u zelf een vraag stellen over Europa, vul dan onderstaand formulier in:

Meest gelezen