Gesloten ogen, een regisseur van bordkarton en opvallende afwezigen: dit is de "klasfoto" van de Oscars

Naar jaarlijkse gewoonte hebben alle genomineerden van de Academy Awards geposeerd voor een "klasfoto" in de marge van een lunch in Los Angeles. De uitreiking van de prijzen vindt op 4 maart plaats.

Meryl Streep, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Sally Hawkins, Gary Oldman, Mary J. Blige, Willem Dafoe en Octavia Spencer: het zijn slechts enkele van de tientallen vrouwen en mannen die dit jaar een nominatie voor de Academy Awards kregen. In het Beverly Hilton hotel in Los Angeles zijn ze gisteren allemaal samengekomen voor een lunch en een traditionele "klasfoto".

©A.M.P.A.S./NEWSPIX INTERNATIONAL

Een van de opvallendste figuren op de foto is Agnès Varda. De in België geboren regisseur heeft een nominatie te pakken in de categorie beste documentaire film voor "Visages villages", maar kon niet aanwezig zijn. Co-regisseur JR bracht dan maar een bordkartonnen versie van Varda mee naar de fotoshoot.

©A.M.P.A.S./NEWSPIX INTERNATIONAL

In de lens kijken, bleek voor sommige genomineerden niet evident. Onder anderen regisseur Dee Rees van "Mudbound" knipperde met haar ogen op een ongelukkig moment. Acteur Sam Rockwell was dan weer afgeleid.

Opvallend: verschillende genomineerden in belangrijke categorieën waren afwezig. Daniel Day-Lewis en Denzel Washington stuurden hun kat, hoewel ze kans maken op een Oscar in de categorie beste acteur.

Ook Christopher Plummer en Woody Harrelson waren nergens te bespeuren, ondanks hun nominatie in de categorie beste acteur in een bijrol.

Bij de vrouwen viel de afwezigheid van Frances McDormand op. Zij geldt als de grote favoriet voor de Oscar voor beste actrice. Daarnaast ontbrak ook Lesley Manville. Zij is genomineerd in de categorie beste actrice in een bijrol.

Naar goede gewoonte poseerden de genomineerden tot slot ook voor een "grappige" groepsfoto met gekke bekken:

©A.M.P.A.S./NEWSPIX INTERNATIONAL

Meest gelezen