Leuven promoot gevelbankjes

De stad Leuven wil het contact tussen buurtbewoners versterken en dat met bankjes die aan de voorgevels van huizen worden bevestigd. Elke buurt kan zogenaamde gevelbankjes aanvragen.

Wie minstens twaalf buren bereid vindt om mee te doen en ook nog eens vier buren kan overtuigen om zo'n gevelbankje aan hun gevel te bevestigen, kan een aanvraag indienen. De bankjes bestaan uit beugels die dicht en open geplooid kunnen worden en waarop een plank gelegd kan worden zodat je een bank vormt. De bankjes kunnen dan ook makkelijk weggehaald worden zodat de stoep vrij blijft.

Altijd een bankje in de buurt

De bankjes kunnen dienen op buurtfeesten, om gewoon een boekje te lezen in de zon of om een praatje te maken met je buren. Bovendien ben je niet afhankelijk van één persoon die voor de bank moet zorgen. Er zijn immers op 4 plaatsen beugels aanwezig om een bank te vormen met één van de twaalf planken die de buurt krijgt.

Foto's: www.gevelbank.be

Meest gelezen