De Belgische tenor Thomas Blondelle tijdens de Elisabethwedstrijd in 2011.

Misschien bent u wel één van deZES voor de Koningin Elisabethwedstrijd dit jaar?

VRT en RTBF zoeken zes studenten hoger onderwijs met een grondige kennis van klassieke muziek én een passie voor zang. Zij mogen de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 van nabij volgen en er verslag van uitbrengen op radio, tv en sociale media.

DeZES/lesSIX is een jongerenpanel van drie Nederlandstalige en drie Franstalige studenten tussen 18 en 25 jaar. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd tijdens de eerste ronde, de halve finale en de finale en brengen verslag uit op alle platformen.

Tijdens de finaleavonden wikken en wegen zij de kandidaten vanuit hun loge in Bozar en stellen zij hun eigen(wijze) ranking live voor op televisie. Na afloop van de wedstrijd stellen zij een cd samen met hun favorieten uit de halve finale en de finale. Deze cd maakt deel uit van de officiële wedstrijdbox.

Het avontuur start alvast op 20 april. Meer interesse? Surf naar canvas.be voor meer informatie.

Meest gelezen