Bart Verhulst

N-VA maakt Antwerpse top vijf bekend: Annick De Ridder krijgt tweede plaats  

Antwerps burgemeester Bart De Wever zal, zoals verwacht, de N-VA-lijst trekken in stad Antwerpen. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder zal op de tweede plaats staan. Ludo Van Campenhout, op dit moment schepen voor sport, krijgt de voorlaatste plaats op de lijst. Liesbeth Homans zal de lijst duwen.

N-VA Antwerpen maakt op een persconferentie bekend met welke "top vijf" ze in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. De bovenste plaatsen op de lijst bevatten weinig verrassingen:

  1. Bart De Wever
  2. Annick De Ridder
  3. Nabilla Ait Daoud 
  4. Koen Kennis
  5. Fons Duchateau


De top vijf bestaat dus uit de burgemeester van stad Antwerpen en drie van z'n schepenen. Annick De Ridder is geen schepen in Antwerpen en krijgt de tweede plaats. Ze is in het verleden al gemeenteraadslid geweest in Antwerpen en was ook samen met De Wever en een deel van het stadsbestuur aanwezig op het bekende etentje in 't Fornuis met vastgoedmagnaat Van der Paal.

Twee schepenen komen niet voor in de top vijf: Rob Van de Velde stopt zoals aangekondigd met politiek en Ludo Van Campenhout zal op de voorlaatste plaats staan. Lijstduwer wordt Vlaams minister Liesbeth Homans.

Meest gelezen