Videospeler inladen...

Amerikaanse beurzen herstellen zich na opening met licht verlies

De Amerikaanse beurzen zijn opnieuw met verlies aan de nieuwe handelsdag begonnen maar herstelden zich kort daarna. De nervositeit bleef groot, maar de Dow Jones eindigde toch op 2,33 % winst. Europa sloot de handelsdag af met verliezen van rond de 2 procent. 

De Bel20, de korf van de 20 belangrijkste aandelen in Brussel, sluit 2,5 procent lager af. Ook elders in Europa bleven de verliezen al bij al binnen de perken. Parijs verliest 2,35 procent, Amsterdam 3 procent en Frankfurt 2,5 procent.

Het verlies volgt op de slechte cijfers van Amerikaanse en Aziatische beurzen.  Op Wall Street verloor de Dow Jones gisteren op een bepaald moment ruim 6 procent en eindigde met een verlies van 4,6 procent. Daarmee was gisteren de slechtste dag op de beurs in meer dan 6 jaar tijd. De Aziatische beurzen kregen ook klappen.

Archieffoto.

Ook elders in Europa tekenden de belangrijkste graadmeters forse verliezen op bij de opening. De AEX-index in Amsterdam opende met 3,6 procent verlies en de beurs van Londen gaf meteen 3,5 procent prijs. De CAC40 in Parijs zag 3,24 procent verdampen. De Dax in Frankfurt ging meteen 3,6 procent lager. Na de forse openingsverliezen gingen de cijfers wel weer voorzichtig omhoog. 

Wat was er precies aan de hand? Michaël Van Droogenbroeck gaf vanochtend toelichting op Facebook. Bekijk het hier:

Meest gelezen