Brand in flatgebouw Marollen mogelijk aangestoken

De brand in een flatgebouw in Hoogstraat in Brussel is mogelijk aangestoken. Dat meldt het parket op basis van de eerste vaststellingen van de branddeskundige. Bij de brand gisteren in de Marollen is niemand gewond geraakt, maar de schade is wel aanzienlijk.

"Kwaad opzet wordt zeker niet uitgesloten", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Alle pistes liggen open, maar uit de eerste vaststellingen van de deskundige blijkt dat kwaad opzet een mogelijkheid is. We kijken nu na hoeveel brandhaarden er zijn op de plek waar het vuur uitbrak."

De brand ging gepaard met een ontploffing, maar die zou de brand niet hebben veroorzaakt. "Het ging om een waterbuis van de verwarming die ontplofte nadat de brand was ontstaan", zegt Goeman daarover.

Bij de uitslaande brand raakte niemand gewond, maar de brandweer moest wel een dertigtal bewoners evacueren. Een aantal van hen was na de uitbraak van het vuur het dak op gevlucht. De schade aan het gebouw is groot. “Het vuur ontstond op de vijfde verdieping”, aldus Denis Goeman. “Zowel de vijfde, als de zesde en zevende verdieping zijn grotendeel vernield. Een groot aantal appartementen is onbewoonbaar.”

Meest gelezen