AP

Tarantino reageert op beschuldigingen Uma Thurman: "Nog nooit ergens zoveel spijt van gehad"

Regisseur Quentin Tarantino zegt dat hij spijt heeft van het ongeval waarbij actrice Uma Thurman betrokken was op de set van de film "Kill Bill". Hij ontkent wel dat er kwaad opzet in het spel was. 

Eerder deze week sprak actrice Uma Thurman uitgebreid over hoe ze mishandeld werd door regisseur Quentin Tarantino op de set van de "Kill Bill"-films. De regisseur zou haar regelmatig vernederd hebben. Volgens de actrice spuwde hij in haar gezicht en werd ze bijna gewurgd tijdens de opnames. Thurman zegt dat hij haar ook proberen te vermoorden heeft toen ze in een kapotte auto moest stappen waar ze vervolgens mee crashte. Sinds het incident zijn de nek en de knieën van Thurman permanent beschadigd. 

Dat is een van de dingen waar ik het meeste spijt van heb in mijn leven

Quentin Tarantino, regisseur

Tarantino reageerde in een interview met het magazine Deadline op de aantijgingen. Hij wist dat Thurman met de feiten naar buiten zou komen en ontkent niet dat het gebeurde. De regisseur nuanceerde weliswaar de gebeurtenissen. Hij zegt dat hij zich niet van de gevaren bewust was toen Thurman in de auto stapte. "Geen van ons allen zag dit ooit als een stunt. Ze moest enkel met de auto rijden." 

Tarantino dacht dat het een recht stuk was waar ze op moest rijden. Hij dacht er niet aan het stuk zelf nog eens af te rijden en de weg te controleren. "Dat is een van de dingen waar ik het meeste spijt van heb in mijn leven. Als regisseur leer je dingen en soms moet je leren door ongelofelijke stommiteiten te begaan." Volgens hem was er een optische illusie in het spel en kwam hij pas na de opnames te weten dat de wagen in slechte staat was. 

Verder zegt hij dat hij de actrice nooit gedwongen heeft om in de auto te stappen. "Ze stapte in die auto omdat ze mij vertrouwde en geloofde dat de weg veilig was." 

Spuwen en wurgen was met toestemming

De regisseur reageerde verder nog op de beschuldigingen dat hij in haar gezicht zou gespuwd hebben. Voor een bepaalde scène moest er in Thurman haar gezicht gespuwd worden en hij had te weinig vertrouwen in acteur Michael Madsen om dat te doen.  Het moest er bovendien echt uit zien, en dat zou met gewoon water niet gewerkt hebben. 

Tijdens dezelfde opnames wurgde Tarantino de actrice om dezelfde redenen. Het moest echt lijken dus hebben we met haar toestemming haar kort gewurgd. Hij vergeleek de ervaring met een scene van Diane Kruger in "Inglourious Basterds". In beide gevallen vroeg hij aan de vrouwelijke hoofdrolspeelsters hun toestemming en ze zijn altijd akkoord gegaan.

Dat de verhoudingen tussen Tarantino en Thurman na de incidenten compleet verzuurd zijn geeft Tarantino wel toe: "We praten nog maar er is een vertrouwensbreuk tussen ons." 

Meest gelezen