Videospeler inladen...

Dode bij ramkraak op Aldi-supermarkt in Haasrode   

In Haasrode, bij Leuven,  is een dode gevallen bij een ramkraak op een Aldi-supermarkt. Vermoedelijk gaat het om een van de daders. Hij werd onder puin bedolven nadat een vrachtwagen vanochtend vroeg de gevel van de winkel had geramd.

De vrachtwagen is achterwaarts ingereden op de zijkant van het winkelpand, stelt Radio 2-verslaggeefster Yasmina el Messaoudi ter plaatse vast. "Door het gat dat daardoor is ontstaan, hebben de daders waarschijnlijk geprobeerd naar binnen te kruipen", ving El Messaoudi op.

"Maar toen de vermoedelijke daders door het gat in de muur kropen, is een van de muren van het gebouw ingestort. Daarbij is vermoedelijk een van de overvallers bedolven geraakt onder het puin", weet El Messaoudi. De lokale brandweer bevestigt dat er een dode is gevonden onder het puin. Of het een van de daders is, is nog niet bevestigd.

Door de ramkraak is een groot gat geslagen in de gevel van de winkel. De vrachtwagen staat een eind verderop, zwaar beschadigd, tegen de omheining van het parkeerterrein.

De politie is massaal ter plaatse en heeft het terrein rond de winkel helemaal afgezet. Ook het parket is ter plaatse om te onderzoeken wat er precies is gebeurd.  

Volgens het Leuvense parket werd in de omgeving een verdacht voertuig tegengehouden. De inzittenden zijn op de vlucht geslagen. Er is momenteel een zoekactie met speurhonden maar voorlopig heeft deze nog niets opgeleverd. Verder onderzoek moet uitwijzen of de gevluchte personen betrokken zijn bij de ramkraak. 

Intussen laat winkelketen Aldi weten dat het filiaal in Haasrode vandaag gesloten blijft. De klanten kunnen terecht in een van de naburige winkels. 

Meest gelezen