Rugzaktoeristen laten zich verrassen door hevige regenval

Het regent momenteel heel hard in sommige delen van Australië en daar hadden deze 3 Britse rugzaktoeristen duidelijk geen rekening mee gehouden. Bovendien hadden ze een waarschuwingsbord genegeerd, waarop toeristen opmerkzaam gemaakt wordt op de aanwezigheid van krokodillen. Uiteindelijk bleek er niets anders op te zitten dan op het dak van hun kleurrijke camper te wachten op hulp.

Toen de 3 toeristen een overnachtingsplaats zochten, was het nochtans droog. Maar eens het hard begon te regenen, werden ze door het snel stijgende water verrast. "Het waterpeil steeg razendsnel tot aan de ramen van de bestelwagen, waardoor er voor de 3 aanwezigen niets anders op zat dan op het dak te klimmen", aldus Guy Bulmer, medewerker van het "Queensland Fire and Rescue"-team, op ABC News.

"Wat ze zeker goed gedaan hebben, is op dat dak te blijven zitten en niet zichzelf zonder hulp op het droge te hebben geholpen. Er kunnen immers krokodillen in het water zitten. Of andere obstakels waaraan men zich kan verwonden. Nee, je weet maar nooit wat er in deze overstroomde gebieden kan aanwezig zijn. Bovendien was er ook enige stroming waarmee rekening moest gehouden worden."

De "Queensland Fire and Emergency Services" waarschuwde enkele dagen geleden nog voor de overvloedige regenval, met volgende gif:

De 3 rugzaktoeristen werden uiteindelijk veilig terug op het droge geholpen. Over de toestand van "Scooby Doo"-camper werd geen informatie meer geleverd. De Australische website News concludeerde alvast dat deze toeristen op de harde manier kennis gemaakt hebben met hoe te (over)leven in de Australische tropen...

Meest gelezen