Hevige sneeuw legt Parijs lam: bestuurders gestrand op snelweg, politie vraagt om thuis te blijven

Frankrijk heeft vanavond een dik pak sneeuw te verwerken gekregen. Dat veroorzaakte op verschillende plaatsen in het land problemen, en dan vooral in de hoofdstad Parijs. De politie vraagt aan de inwoners om thuis te blijven. 

Een kleine twee weken na de overstromingen krijgt Frankrijk te maken met hevige sneeuwval. Op sommige plaatsen kan er tot twintig centimeter vallen. 

Maar vooral in en rond de hoofdstad Parijs zijn er grote problemen. "De afgelopen vijf jaar is er nog nooit zoveel sneeuw gevallen", zegt correspondent Frank Renout. Het busvervoer ligt stil en ook de metro en de trein hebben heel wat problemen. De politie vraagt aan de bewoners om niet de straat op te gaan met de auto en liefst van al gewoon thuis te blijven. 

Het was dan ook geen pretje op de weg, vanavond. In totaal stond er 720 kilometer file in en rond Parijs, een nieuw record. "Verschillende wegen zijn afgesloten, automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zijn gestrand langs de snelweg. Er zijn bedjes opgezet in sporthallen en het Rode Kruis deelt eten uit op de snelweg."

AFP or licensors

Omdat er ook gevaar voor ijzelvorming dreigt, is beslist om alle vrachtverkeer in en rond Parijs te verbieden. Het verbod geldt voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton.

De wereldberoemde Eiffeltoren blijft ook al gesloten. Er is sneeuwoverlast in de toren en er kan geen strooizout worden gebruikt omdat het zout de metalen constructie zou aantasten. 

Meest gelezen