Een derde meer vliegvakanties komende krokusvakantie

We ontvluchten tijdens de krokusvakantie massaal het winterweer. Dat blijkt uit cijfers van TUI en Neckermann. Beide touroperators merken een stijging in het aantal boekingen voor vliegvakanties naar de zon: respectievelijk 17 en 31 procent meer dan tijdens de krokusvakantie vorig jaar.

"De vliegvakanties van deze krokusperiode zijn met 17 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar", zegt Piet Demeyere van TUI aan VRT NWS. "Het is duidelijk dat we het in de winter belangrijk vinden om de zon en de warmte te gaan opzoeken en daar dan ook het budget voor vrijmaken om die winterperiode met een week te doorbreken."

Bij Neckermann is het aantal boekingen voor vliegvakanties zelfs met 31 procent gestegen. "Die stijging heeft zeker te maken met de comeback van bepaalde bestemmingen, meer bepaald Egypte, Tunesië en Marokko die echt wel terug aantrekken", zegt Nathalie Meert van Neckermann. "Een andere verklaring is het grotere aanbod op zaterdag. Zaterdag is de favoriete afreisdag voor de Belg. "

Ook de klassieke bestemmingen doen het goed. "Met Spanje op kop en de Canarische Eilanden. Die zijn goed voor de helft van de boekingen", klinkt het voorts bij Neckermann. De krokusvakantie valt dit jaar erg vroeg wat ook wel meespeelt in het hoge aantal boekingen. "Het vooruitzicht dat de winter nog lang niet voorbij is, zal dat gevoel om die winter met een week te doorbreken versterken", zegt Demeyere van TUI.

Volgens Neckermann zitten ook de boekingen voor de paas- en grote vakantie nu al in de lift. Waardoor zeker voor populaire bestemmingen het aanbod last minutes dit jaar vermoedelijk kleiner zal zijn.

Vliegvakanties

Populairste vliegbestemmingen TUI:

 1. Spanje (veelal Canarische eilanden)
 2. Marokko
 3. Mexico
 4. Egypte
 5. Dominicaanse Republiek


Populairste vliegbestemmingen Neckermann:

 1. Spanje (veelal Canarische eilanden)
 2. Marokko
 3. Egypte
 4. Kaapverdië
 5. Tunesië

Dichtbijvakanties

Populairste bestemmingen dichtbijvakantie TUI

 1. Duitsland
 2. België
 3. Nederland


Populairste bestemmingen dichtbijvakantie Neckermann

 1. Duitsland
 2. Frankrijk
 3. België

Skivakanties

Populairste wintersportbestemmingen TUI

 1. Frankrijk
 2. Oostenrijk
 3. Duitsland


Populairste wintersportbestemmingen Neckermann

 1. Frankrijk
 2. Oostenrijk
 3. Italië/Zwitserland

Meest gelezen