Vrouw die transmigrant aanreed: "Het is één lange nachtmerrie"

De vrouw die vorige week een transmigrant aanreed op de E40 in Jabbeke, in West-Vlaanderen, is zwaar aangedaan. Dat vertelt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen en staat in Het Laatste Nieuws. "Iedereen zegt dat het niet mijn schuld is, maar mijn gevoel is anders. Ik heb een mens aangereden. Geen dier, een mens." 

Het ongeval gebeurde vorige week maandagavond langs de E40 richting Oostende ter hoogte van Jabbeke. Enkele personen liepen weg van een politiecontrole op de snelwegparking. Eén transmigrant van 39 uit Ethiopië werd zo aangereden door een auto. De bestuurster van die auto is een vrouw van 60 uit De Haan.

"Ik kwam terug van een familiebezoek en wou via de uitrit van Jabbeke naar huis gaan. Maar toen zag ik plots een man op zo'n 50 meter voor mijn auto. Ik heb mijn stuur nog proberen te draaien, maar hij kwam naar mij toe in een fractie van een seconde. Eerst dacht ik: 'ik moet zo snel mogelijk remmen', maar er was ook een auto achter mij. Ik had gewoon geen tijd meer om na te denken." 

En dat beeld blijft de vrouw achtervolgen. "Het is een nachtmerrie voor mij. Die verschrikkelijke beelden van de botsing blijven spelen in mijn hoofd. Met de herinnering daaraan, ga ik de snelweg niet meer op." 

"Het is geen dier, maar een mens"

Een week later blijft het gevoel van schuld nazinderen: "Iedereen zegt dat het niet mijn schuld is, maar mijn gevoel is anders. Ik heb een mens aangereden. Het is geen dier, het is een mens."

Ook op financieel vlak heeft het ongeval zware gevolgen. "De voorruit van mijn auto moet gemaakt worden. Dat kost zo'n 3000 euro. Een financieel zware klap voor mij."

Meest gelezen