Wie autoruit niet ijsvrij maakt, riskeert boete

Een Nederlander kreeg een boete van 370 euro omdat hij zijn auto niet volledig ijsvrij had gemaakt. Ook bij ons bestaan er boetes, maar die liggen een pak lager.

Ook in België bent u verplicht om een auto volledig ijs- en sneeuwvrij te maken. Dat wil zeggen: voorruit, achterruit, zijramen én spiegels! Dat staat niet specifiek in de wet, maar een bestuurder moet wel 100% zicht hebben op het verkeer en dat kan natuurlijk alleen maar als alle ramen ijsvrij zijn.   

Boete lager dan in Nederland

De politie gaat niet gericht op zoek naar overtreders, zo zocht Spits met Niels op Radio 2 uit. Maar als agenten een wagen opmerken die niet ijsvrij gemaakt is, dan is de kans groot dat de bestuurder aan de kant wordt gezet en beboet. Zo'n boete bedraagt 58 euro. Dus toch maar beter krabben morgenvroeg.

Meest gelezen