"En mijn man, die bleef de hele tijd erg rustig"

Soms moet het snel gaan. Zelfs aangekomen in een ziekenhuis, is er nog geen garantie voor een vrouw die op het punt staat te bevallen om dit in een aparte bevallingskamer te doen. Dat mocht alvast Jes Hogan uit Manhattan, in de Amerikaanse staat Kansas, ondervinden. Haar baby wilde zo snel mogelijk het levenslicht zien, zodat er niets anders opzat dan te bevallen op de gang. Het leverde een aantal opmerkelijke foto’s op.

Jes op Buzzfeed News: "Ik had voordien al wat weeën gehad. Maar dan voelde ik een vreemde, erg lange wee. Niet dat die extra pijnlijk was, maar hij voelde erg ongemakkelijk aan. Ik heb dan in de duisternis naar mijn man gegrepen en hem gezegd: "Het is tijd!""

En blijkbaar was het hoog tijd, want eens in het ziekenhuis aangekomen, raakte Jes zelfs niet tot in de bevallingskamer. De geboorte kwam op gang, op het moment dat de fotograaf arriveerde.

"Wat er daarna gebeurde, gebeurde op automatische piloot. Ik kon het zelf niet geloven en bleef mezelf maar moed inspreken. En mijn man, die bleef heel rustig. Ik ben nooit meer onder de indruk van hem geweest, of zo verliefd op hem geweest. De kalmte die hij uitstraalde hield ook mij rustig."

"Zo veilig dat ik me bij hem voelde in zijn armen, met die lichte grijns op zijn gezicht."

Enkele minuten later was de baby er. Jes: "De verpleegsters hebben mijn zoontje rustig op mijn buik gelegd, terwijl mijn man een handdoek onder mijn hoofd legde. Voor de rest heb ik geen idee van wat er rondom mij nog allemaal gebeurde."

"In ieder geval, hoe de bevalling ook gebeurt, ik zal nooit vergeten uit hoeveel kracht ik op dat moment kon putten. Ik heb niets speciaals gedaan, want moeders doen dit toch iedere dag, niet?" Het zoontje kreeg de naam Max.

Tammy Karin, die de foto’s maakte: "Het mag nu wel duidelijk zijn dat een geboorte echt onvoorspelbaar is. Ik ben dan ook iedere keer opnieuw op het meest verrassende voorbereid. Ik wil de ongefilterde emoties vastleggen en de diepe banden tussen mensen, die op zo’n moment vooraf niet kunnen vastgelegd worden. En in dit geval waren het echt wel 'once in a lifetime'-opnames."

Meest gelezen