David Benioff en D.B. Weiss, de makers van "Game of thrones".

"Game of thrones"-duo gaat nieuwe "Star Wars"-reeks maken

Er komt een nieuwe reeks "Star Wars"-films die gemaakt zal worden door de makers van de populaire serie "Game of thrones". Dat hebben Disney en Lucasfilm aangekondigd. 

De nieuwe reeks zal losstaan van de nieuwe trilogie die Rian Johson, de regisseur van "The Last Jedi" aan het ontwikkelen is, en de reeks staat ook naast de "Skywalker saga" waarvoor J.J. Abrams aan het volgende deel "Episode IX" werkt. 

Wanneer de nieuwe reeks van het duo David Benioff en D.B. Weiss zal uitkomen, is nog niet bekendgemaakt.  "In de zomer van 1977 zijn we naar een galaxy far, far away gereisd en sindsdien dromen we hiervan", reageert het duo. "We zijn vereerd, een beetje bang door de verantwoordelijkheid en ook erg opgewonden om hiermee te starten van zodra het laatste seizoen van "Game of thrones" ingeblikt is."

Kathleen Kennedy van Lucasfilm noemt hen enkele van de beste verhalenvertellers die vandaag aan de slag zijn. "Hun beheersing van complexe personages, de diepte van een verhaal en een rijkdom aan mythologie zal "Star Wars" in een nieuwe richting duwen die ik erg spannend vind."

Normaal gezien zouden Benioff en Weiss na "Game of thrones" aan de historische dramareeks over slavernij "Confederate" beginnen, maar dat project lijkt nu in het gedrang te komen. 

Volgens Bob Iger, de CEO van Disney, waren de gesprekken met Benioff en Weiss al "erg lang" aan de gang. "Zij hebben een idee voor een aantal films en op een later tijdstip zullen we alle details daarover onthullen. Ze focussen op een bepaald tijdstip in de "Star Wars"-mythologie en vertrekken van daar uit."

De volgende "Star Wars"-films die gepland zijn, zijn "Solo: A Star Wars story" (op 23 mei 2018 in de zalen) en "Episode IX" (verwachte releasedatum mei 2019). 

Meest gelezen