"Mijn zoon van 14 wil Elon Musk worden"

Miljoenen hebben gisteren gekeken naar de lancering van Falcon Heavy,  de commerciële superraket van wonderboy Elon Musk. Ook ondernemer en technologiespecialist Peter Hinssen heeft de lancering gevolgd.  In "De Wereld Vandaag" op Radio 1 sprak hij zijn bewondering uit voor de stunt van Musk.

"Musk is iemand die van science fiction werkelijkheid maakt," zo typeert Hinssen de eigenaar van Space X en Tesla. "Hij is een rolmodel voor de jonge generaties. Als je mijn zoon van 14 vraagt wat hij later wil worden, dan antwoordt hij: Elon Musk"   

Hinssen heeft ooit de eer gehad bij Space X op bezoek te gaan. "Space X is niet alleen een rakettenbedrijf, je voelt er ook een bepaalde cultuur.  Als je er binnenkomt, veeg je je voeten aan een mat waarop gescheven staat: Occupy Mars. Leuke grap, denk je dan. Maar als je even later het cafetaria binnenstapt, zie je dat alle koffiemokken dezelfde slogan hebben. Dan besef je dat het niet om een grap gaat maar om een missie."

Gigantisch contract met de NASA

Hinssen noemt Musk het prototype van de ondernemer. "Hij is iemand die risico's durft te nemen en daar uiteindelijk ook gigantische successen mee boekt. Als Europeanen kunnen we van hem wel iets leren, want wij proberen eerder risico's te vermijden."  

Hinssen loofde Musk ook als een visionair zakenman die een gigantisch contract van de NASA wist binnen te slepen. Toen NASA jaren geleden een einde maakte aan het Space Shuttle-programma, heeft Musk zijn diensten aangeboden en is hij zelf alternatieve ruimtevaarttuigen beginnen te bouwen. Met de succesvolle lancering van de Falcon Heavy heeft hij volgens Hinssen bewezen dat hij geen luchtkastelen verkoopt.   

Meest gelezen